Garanti

Garanti

100% Autotjek Tryghedsforsikring

Din garanti gælder også ved reparation hos HC Auto

Har du garanti på en brugt bil?

Bilen er for mange en nødvendighed og en genstand, som står os nært. Den giver os nemlig en eftertragtet frihed til at komme omkring på egne præmisser. Men bilen er også en omkostning, og i de fleste tilfælde udgør den faktisk den største investering vi gør os – lige med undtagelse af et huskøb, naturligvis.

Derfor skal du også være forberedt, når du planlægger at købe en ny bil. Du skal selvfølgelig have helt styr på de regler, der gælder, så ikke du ender med at stå tilbage med håret i postkassen. Et af de spørgsmål, der i dén grad er værd at kende svaret på, er, hvorvidt du har en garanti, når du køber bil.

Er der tale om køb af en fabriksny bil, er det sådan set lige til. Der gælder de regler i købeloven, som de fleste kender til. Men hvad gælder, når der er tale om et køb af en brugtvogn?

Når vi snakker om garanti ved køb af brugt bil, skal du være meget opmærksom når du handler med sælger. For det første skal du vide, at hvis du ynder at købe en brugt bil af en privat person, vil du ikke have nogen rettigheder. Sagen er dog en anden, hvis du vælger at købe en brugt bil af en forhandler.

Købeloven

Købeloven anfører, at du – når du vælger at købe en brugt bil – har den normale toårige reklamationsret. Det betyder, at i det tilfælde, at du oplever fejl eller mangler på din bil inden for de første to år efter handlen er indgået, kan de reklamere over det til forhandleren. Men du har vel at mærke selv byrden i forhold til bevise, at fejlen eller manglen var til stede inden du købte bilen.

En garanti på en brugt bil har du altså ikke, også selvom det er en forhandler, du har købt den af. Garanti på en brugt bil kan du dog godt få med i den handel. Du skal bare selv forhandle det på plads med bilforhandleren. Det vil selvfølgelig give en merpris, hvis du ønsker at få garanti med på din nye brugte bil, men som bekendt kan det være aldeles godt givet ud.

Hvis du har garanti på din brugte bil, er det i øvrigt op til forhandleren at bevise, at en eventuel fejl eller mangel ikke var til stede på købstidspunktet.

Det er i øvrigt værd at vide, at en købsaftale er fuldstændig ugyldigt, hvis forhandleren anfører, at du som køber fraskriver dig reklamationsretten ved købet. Det kan ikke lade sig gøre, og det betyder, at aftalen også ugyldig, selvom du har nået at underskrive den.

Slutteligt bør du være opmærksom på, at brugtbilskøbere i Danmark siden starten på 2022 har været begunstiget af den nye såkaldte formodningsregel. Hidtil har den betydet, at fejl, der optræder inden for det første halve år efter købet skal udbedres for forhandlerens regning, men den periode lyder nu på et helt år.

100% Autotjek Tryghedsforsikring

Overvejer du at sælge din bil?

Vi mangler gode brugte biler – ring og få en snak med os om hvordan vi kan hjælpe dig. Ring på telefon 86 55 28 29 eller skriv på mail h.c.auto@mail.dk. Gå til Hjulskift.dk for at læse mere og booke i dag!

partnere

Vores partnere

Autotjek

100% autotjek

Bosch service

Car Service

AutoBranchen brugtbil

- Sikker og gennemskueligt bilhandel

F D M

Samarbejdspartner

Ring endelig hvis du har spørgsmål

Book en tid her
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.